Baklava bez kora


- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 12 kašika mleka
- 12 kašika ulja
- 12 kašika griza
- 12 kašika brašna
- 200 g mlevenih oraha
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 50 g sitno seckanih lešnika



Za sirup:

- 500 g šećera
- 2,5 dl vode

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom. Potom dodati mleko, ulje i griz i sve dobro promešati. Na kraju dodati orahe i brašno pomešano s praškom za pecivo. Sve dobro sjediniti. Uliti u podmazan pleh posut brašnom. Odozgo posuti seckanim lešnicima.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Baklavu ostaviti da se dobro ohladi, pa iseći na kocke. Ušpinovati šećer s vodom i preliti.

Izvor recepta: www.kurir-info.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...