Vreme potrebno za kuvanje povrća




BROKOLI

Na pari: 5–6 minuta
Blanširanje: 2–3 minuta
Kuvanje u vodi: 4–5 minuta



KELERABA

Na pari: 30–35 minuta
Kuvanje u vodi: 15–30 minuta

CVEKLA

Na pari: 40–60 minuta
Kuvanje u vodi: 30–60 minuta

BORANIJA

Na pari: 5–15 minuta
Blanširanje: 4–5 minuta
Kuvanje u vodi: 10–20 minuta

PASULJ

Na pari: 10–20 minuta
Blanširanje: 5–10 minuta
Kuvanje u vodi: 20–30 minuta

KELJ

Na pari: 4–6 minuta
Blanširanje: 4–5 minuta
Kuvanje u vodi: 5–8 minuta

KUPUS

Na pari: 5–8 minuta
Kuvanje u vodi: 5–10 minuta

ŠARGAREPA

Na pari: 10–15 minuta
Blanširanje: 4–5 minuta
Kuvanje u vodi: 15–20 minuta

KARFIOL

Na pari: 15–20 minuta
Blanširanje: 4–5 minuta
Kuvanje u vodi: 10–15 minuta

PATLIDŽAN

Na pari: 15–30 minuta
Blanširanje: 10–15 minuta
Kuvanje u vodi: 10–15 minuta

PARADAJZ

Kuvanje na pari: 2 - 3 minuta
Blanširanje: 1 - 2 minuta

PAPRIKA

Na pari: 2–4 minuta
Blanširanje: 2–3 minuta
Kuvanje u vodi: 4–5 minuta

GRAŠAK

Na pari: 3–5 minuta
Blanširanje: 2 minuta
Kuvanje u vodi: 8–10 minuta

KROMPIR

Na pari: 12–30 minuta
Kuvanje u vodi: 20–30 minuta

SPANAĆ

Na pari: 5–6 minuta
Blanširanje: 2–3 minuta
Kuvanje u vodi: 2–5 minuta

TIKVICE

Na pari: 5–10 minuta
Blanširanje: 2–3 minuta
Kuvanje u vodi: 5–10 minuta

ARTIČOKA

Kuvanje na pari: 30 do 60 minuta
Kuvanje u vodi: 25 do 40 minuta

ŠPARGLA

Kuvanje na pari: 8-10 minuta
Kuvanje u vodi: 5-12 minuta

CRNI LUK

Kuvanje na pari: 20-25 minuta
Kuvanje u vodi: 20-30 minuta

PAŠKANAT

Kuvanje na pari: 8-10 minuta
Kuvanje u vodi: 5-10 minuta

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...