Izvor slike: coolinarika
- 5 fileta brancina
- 5 kašika pirea od spanaća ili blitve
- 10 škampa obarenih u slanoj vodi
- limun
- 1 dl belog vina
- lovorov list
- biber i so
- bareno povrće: paradajz, šargarepa, avokado, paprika...
- gaza za umotavanje
Filete urolati sa pireom od blitve ili spanaća sa polutkama od škampi, uvezati rolnice u gazu i poširati ih i garnirati sa povrćem i preliti propasiranim sokom u kome se kuvao brancin.
Pošir se sastoji od belog vina i vode u odnosu 1 prema 1, malo soka od limuna, bibera, soli i lovorovog lista. Riba se stavlja u mlak ili hladan pošir i kuva na niskoj temperaturi oko 20 minuta.
BRANCIN PUNJEN NA FRANCUSKI NAČIN
- brancin oko 2 kg, rasečen duž leđa, izvađene kosti, začinjen i napunjen nadevom
- 1 jaje
- veza peršuna
- limun isečen na kriške
- 2 dl muslin sosa
- muslin umak za nadev
Napunjenu ribu naliti fondom do polovine, pokriti pergament papirom premazanim maslacem i u rerni ostaviti da lagano vri. Ribu očistiti od kože, obložiti je tankim slojem testa, premazati razmućenim jajetom i vratiti u rernu da se dopeče. Gotovu ribu garnirati limunom i peršunom. Muslin sos služiti posebno.
Нема коментара:
Постави коментар