Izvor slike: receptizasvakog
BUŽENJINA
- 1 kg svinjskog mesa
- koren celera
- koren peršuna
- lovorov list, biber u zrnu, so
- 3 zrna najgevirca
- šargarepa i paškanat
- 4 do 5 dl crnog vina
Sve dinstati u vinu dok ne omekša.
TIGANJA
Upržiti meso, dodati vino, začiniti origanom i dinstati dok meso ne omekša. Na kraju dodati limunov sok i skloniti sa vatre.
- 500 gr svinjskog mesa isečenog na kocke kao za gulaš
- 1 dl ulja
- 1 dl belog vina
- origano, so, biber
- sok od limuna.
BURENDEL
Meso kuvati u posoljenoj vodi. Kada se raskuva dodavati postepeno brašno uz stalno mešanje da se stvori homogena kaša. Na kraju dodati beli luk i servirati kao toplo jelo.
- 500 g svinjskog mesa isečenog na komade
- so
- glavica istucanog belog luka
- oko 500 gr kukuruznog brašna.
Нема коментара:
Постави коментар