Buženjina, Tiganja i Burendel



Izvor slike: receptizasvakog


BUŽENJINA​

- 1 kg svinjskog mesa
- koren celera
- koren peršuna
- lovorov list, biber u zrnu, so
- 3 zrna najgevirca
- šargarepa i paškanat
- 4 do 5 dl crnog vina



Sve dinstati u vinu dok ne omekša.​



TIGANJA

Upržiti meso, dodati vino, začiniti origanom i dinstati dok meso ne omekša. Na kraju dodati limunov sok i skloniti sa vatre.

- 500 gr svinjskog mesa isečenog na kocke kao za gulaš
- 1 dl ulja
- 1 dl belog vina
- origano, so, biber
- sok od limuna.



BURENDEL

Meso kuvati u posoljenoj vodi. Kada se raskuva dodavati postepeno brašno uz stalno mešanje da se stvori homogena kaša. Na kraju dodati beli luk i servirati kao toplo jelo.

- 500 g svinjskog mesa isečenog na komade
- so
- glavica istucanog belog luka
- oko 500 gr kukuruznog brašna.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...