Picogib



Nešto što često spremam, možda postoje slični recepti, ovo se može nazvati i gibanica sa pečurkama ali kako se priprema od istih ili bar sličnih namirnica kao i klasična domaća pica, može se nazvati i ...



PICOGIB


- 500 gr kora za gibanicu, domaće kore
- oko 300 gr šampinjona, iseckanih
- glavica crnog luka, sitno seckana
- 2 umućena jajeta
- oko 100 gr kačkavalja, rendanog
- so, ulje, mleveni beli biber
- origano
- malo ljutog kečapa


Izdinstati na ulju pečurke, kada puste vodu i ona malo ispari, dodati luk, propržiti, začiniti po ukusu, a kada se masa ohladi dodati kečap i umućena jaja. Sve dobro promešati i filovati po dve kore (ukoliko su tanke). Nadev posuti kačkavaljem. Kore rolovati kao rolate i ređati u pouljan pleh i peći dok ne porumene.


Napomena: u toku prženja u nadev se može dodati seckana šunka, neka kvalitetnija salama ili pečenica.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...