Pijano pile


- veza šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 4 grančice majčine dušice
- 7 dl sidera od jabuke
- 2 lovorova lista
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 pile (oko 1,5 kg)
- 2 šargarepe
- 6 glavica luka kozjaka
- 2 čena belog luka
- 250 g pečuraka
- 2 kašike ulja
- so, biber
- 2 kašike brašna
- 2 jabuke



Priprema:

Šargarepu iseckajte na kockice, luk prepolovite. U sider stavite majčinu dušicu, lovorov list i biber. Piletinu isecite na komade, pa ga potopite u začinjen sider i ostavite u frižideru da se marinira jedan dan. S vremena na vreme, okrenite komade piletine.

Oljuštite šargarepu, kozjak i beli luk, isecite pečurke. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Piletinu izvadite iz marinade, pa marinadu procedite. Ispržite piletinu u ulju. Dodajte povrće, pa ga propržite sa brašnom. Sipajte marinadu i sačekajte da proključa, poklopite i ostavite da se dinsta u rerni 50-ak minuta.

Dodajte jabuke petanestak minuta pred kraj dinstanja. Začinite po ukusu.

Pogledajte originalni recept:  www.lisa.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...