Povrće na roštilju - ražnjići


Izvor slike: stvarukusa

1. Ražnjići od povrća:

- 5 velikih ili 10 manjih paradajza isečenih na polovine
- oko 800 gr patlidžana isečenog na komade ili kocke
- 200 gr pečuraka, šeširići
- 10 manjih glavica luka

Povrće i pečurke nabosti na ražnjiće, začiniti i ispeći na roštilju, može se kombinovati sa slaninom ili šunkom; na kraju ražnjiće preliti umakom i servirati.



- 3 kašike senfa
- 1 dl ulja
- biber, so, majčina dušica, malo šećera, malo crnog luka.


2. Šareni ražnjići:

Sve sastojke iseći na kocke, nanizati na ražnjić, ispeći na roštilju i na kraju ih preliti uljem i začiniti po ukusu.

- tikvica
- zelena paprika
- crvena paprika
- 4 paradajza
- 4 manje glavice crnog luka
- oko 10 šampinjona
- oko 200 gr starijeg kačkavalja
- ulje
- so i biber.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...