Izvor slike: stvarukusa
1. Ražnjići od povrća:
- 5 velikih ili 10 manjih paradajza isečenih na polovine
- oko 800 gr patlidžana isečenog na komade ili kocke
- 200 gr pečuraka, šeširići
- 10 manjih glavica luka
Povrće i pečurke nabosti na ražnjiće, začiniti i ispeći na roštilju, može se kombinovati sa slaninom ili šunkom; na kraju ražnjiće preliti umakom i servirati.
- 3 kašike senfa
- 1 dl ulja
- biber, so, majčina dušica, malo šećera, malo crnog luka.
2. Šareni ražnjići:
Sve sastojke iseći na kocke, nanizati na ražnjić, ispeći na roštilju i na kraju ih preliti uljem i začiniti po ukusu.
- tikvica
- zelena paprika
- crvena paprika
- 4 paradajza
- 4 manje glavice crnog luka
- oko 10 šampinjona
- oko 200 gr starijeg kačkavalja
- ulje
- so i biber.
Нема коментара:
Постави коментар