PUNJENA JAJA "PORTO"
- 5 tvrdo kuvanih jaja
za nadev:
- 200 gr putera
- kašičica limunovog soka
- 1 kutija fileta sardela
- 2 kašičice crvenog ili crnog kavijara
- so
za dekoraciju:
- kapri
Kuvana jaja presecite uzdužno na pola, žumanca propasirajte i izmešajte sa navedenim sastojcima, napunite belanca i dekorišite.
Mogu se servirati na podlogu od francuske salate ili na listovima zelene salate.
PUNJENA JAJA "ŠIMEJ"
- 2 tvrdo kuvana jajeta
za nadev:
- 100 gr šampinjona
- glavica crnog luka
- so, mleveni beli biber
za preliv:
- kašika brašna
- ulje
- 1 dl slatkog mleka
- so
- 2 dl kisele pavlake
- 100 gr trapista
- kašika prezli
- peršunovo lišće
Upržite na ulju seckane pečurke i luk, dodajte pasirana žumanca, začinite po ukusu i dobijenim nadevom napunite belanca. Na puteru upržiti brašno, naliti mlekom i kuvati dok se ne dobije gust umak. Na kraju dodati pavlaku, so i preliti napunjena belanca. Sve posuti trapistom i kratko zapecite u rerni i pospite peršunovim lišćem.
PUNJENA JAJA NA LIONSKI NAČIN
- 10 kuvanuh jaja
za nadev:
- 180 gr pileće džigerice
- 2 jajeta
- so, biber, ulje
za preliv:
- 3 dl kisele pavlake
- 200 gr pečuraka
- 100 gr rendanog sira
- peršunovo lišće
Džigericu propržiti na ulju, dodati jaja, so, biber i ovim nadevom napuniti belanca. Žumanca propasirati i izmešati sa seckanim sotiranim pečurkama, rendanim sirom i pavlakom. Dobijenim prelivom preliti napunjena belanca, posuti seckanim peršunovim listom i peći 15-20 minuta u rerni.
Нема коментара:
Постави коментар