Punjena jaja - "Porto", "Šimej" i na lionski način



 PUNJENA JAJA "PORTO"

- 5 tvrdo kuvanih jaja

za nadev:

- 200 gr putera
- kašičica limunovog soka
- 1 kutija fileta sardela
- 2 kašičice crvenog ili crnog kavijara
- so

za dekoraciju:

- kapri



Kuvana jaja presecite uzdužno na pola, žumanca propasirajte i izmešajte sa navedenim sastojcima, napunite belanca i dekorišite.
Mogu se servirati na podlogu od francuske salate ili na listovima zelene salate.


PUNJENA JAJA "ŠIMEJ"

- 2 tvrdo kuvana jajeta

za nadev:

- 100 gr šampinjona
- glavica crnog luka
- so, mleveni beli biber

za preliv:

- kašika brašna
- ulje
- 1 dl slatkog mleka
- so
- 2 dl kisele pavlake
- 100 gr trapista
- kašika prezli
- peršunovo lišće

Upržite na ulju seckane pečurke i luk, dodajte pasirana žumanca, začinite po ukusu i dobijenim nadevom napunite belanca. Na puteru upržiti brašno, naliti mlekom i kuvati dok se ne dobije gust umak. Na kraju dodati pavlaku, so i preliti napunjena belanca. Sve posuti trapistom i kratko zapecite u rerni i pospite peršunovim lišćem.



PUNJENA JAJA NA LIONSKI NAČIN

- 10 kuvanuh jaja

za nadev:

- 180 gr pileće džigerice
- 2 jajeta
- so, biber, ulje

za preliv:

- 3 dl kisele pavlake
- 200 gr pečuraka
- 100 gr rendanog sira
- peršunovo lišće

Džigericu propržiti na ulju, dodati jaja, so, biber i ovim nadevom napuniti belanca. Žumanca propasirati i izmešati sa seckanim sotiranim pečurkama, rendanim sirom i pavlakom. Dobijenim prelivom preliti napunjena belanca, posuti seckanim peršunovim listom i peći 15-20 minuta u rerni.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...