Punjena pletenica



Sastojci:

- 500 ml mleka
- 40 gr kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli ( može i malo više )
- 900 gr brašna
- 100 ml ulja
- 2 žumanca
- susam za posipanje



Punjenje:

Stavila sam krem sir, na tri pletenice 250 gr, salame narendala 3 štrafte, tako narendala i kačkavalj i preko poprskala sa kečapom.

Priprema:

U toplo melko potopiti kvasac i šećer pa ostaviti da odstoji da kvasac nakisne.
U činiju istresti pola mere brašna, pa dodati so, izmešati.
Dodati nadošao kvasac, 1 žumance i skoro svo ulje, ostaviti 2 kašike.
Mešati kašikom da se sve dobro sjedini pa dodavati brapno da se umesi meko i glatko testo.
Pouljiti ostatkom ulja i ostaviti da odstoji i nakisne 30 minuta.
Nakislo testo istresti na radnu površinu posutu brašnom i premesiti pa podelitina 3 dela.
razvući jedan deo u pravougaonik i nožem iseći ukoso krajeve.

Nastavak originalnog recepta na: domacirecepti.net

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...