Punjene paprike - kajmakom, pečurkama ili krompirom


Izvor slike: stil.kurir


PAPRIKE PUNJENE KAJMAKOM

Izmešati sir, jaja i kajmak. Napuniti paprike, poređati u pleh i kratko zapeći u rerni.

- 10 očišćenih paprika
- 250 gr ovčijeg sira
- 150 gr kajmaka
- 2 do 3 jajeta
- ulje.





PAPRIKE PUNJENE PEČURKAMA

Paprike očistiti i prokuvati 5 minuta u posoljenoj vodi. Upržiti na ulju luk i pečurke, dodati slaninu, umućena jaja, začiniti i napuniti paprike. Poređati paprike u podmazan pleh, preliti pavlakom, posuti alevom paprikom i zapeći u rerni.

- 10 paprika
- za nadev: 3 glavice crnog luka, 300 gr šampinjona, 70 gr suve slanine, so, biber, začin, ulje, 3 jajeta, peršunov list
- 7 kašike pavlake, aleva paprika
- 50 gr putera.



PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM

Upržiti na ulju crni luk, krompir, šargarepu, začiniti i na kraju dodati pirinač i paradajz. Napuniti paprike, poređati u pleh, preliti paradajz-pireom i zapeći u pećnici.

- 10 paprika babura
- za nadev: 350 gr rendanog krompira, 2 dl ulja, 250 gr crnog luka, 100 gr rendane šargarepe, šoljica pirinča, so, biber, peršunov list, 200 gr paradajza
- 200 gr seckanog blanširanog paradajza i 100 gr paradajz-pirea.


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...