Izvor slike: lepotaizdravlje
GRČKI RAŽNJIĆI
Od svinjskog mesa, slanine, crvenih paprika i tikvica; poprskani sokom od limuna, posuti prešunovim lišćem.
- 600 gr svinjskog mesa isečenog na kocke, držano u marinadi 1 sat
marinada:
- ulje
- crni luk
- sok od limuna
- peršunov list
za nizanje ražnjića:
- 5 režnjeva slanine
- 5 crvenih paprika
- tikvica
- so
- mleveni biber
- začin
INDONEŽANSKI RAŽNJIĆI
Od goveđeg mesa preliveni umakom od milerama i kikirikija.Meso nanizano na ražnjić, ispečeno na roštilju. Preliveno umakom od uprženog kikirikija i dinstan uz dodatak milerama.
- 300 gr goveđeg mesa od filea isečeno na kocke
- 50 gr mlevenog kikirikija
- čaša milerama
- so, ulje
ITALIJANSKI RAŽNJIĆI
Punjeni rolovani teleći odresci i luk, začinjeni ruzmarinom i pečeni na roštilju.
- 500 gr telećeg mesa, isečeno na tanje četvrtaste odreske
za nadev:
- 100 gr seckane šunke
- malo belog luka
- 3 kašike rendanog parmezana
- peršunov list
- so, biber
- glavica crnog luka za ražnjić, sečena na kolutove
- 3 kašike maslinovog ulja
- ruzmarin

Нема коментара:
Постави коментар