Ražnjići - indonežanski, grčki i italijanski


Izvor slike: lepotaizdravlje


GRČKI RAŽNJIĆI

Od svinjskog mesa, slanine, crvenih paprika i tikvica; poprskani sokom od limuna, posuti prešunovim lišćem.
- 600 gr svinjskog mesa isečenog na kocke, držano u marinadi 1 sat

marinada:

- ulje
- crni luk
- sok od limuna
- peršunov list

za nizanje ražnjića:

- 5 režnjeva slanine
- 5 crvenih paprika
- tikvica
- so
- mleveni biber
- začin




INDONEŽANSKI RAŽNJIĆI

Od goveđeg mesa preliveni umakom od milerama i kikirikija.Meso nanizano na ražnjić, ispečeno na roštilju. Preliveno umakom od uprženog kikirikija i dinstan uz dodatak milerama.

- 300 gr goveđeg mesa od filea isečeno na kocke
- 50 gr mlevenog kikirikija
- čaša milerama
- so, ulje


ITALIJANSKI RAŽNJIĆI

Punjeni rolovani teleći odresci i luk, začinjeni ruzmarinom i pečeni na roštilju.

- 500 gr telećeg mesa, isečeno na tanje četvrtaste odreske

za nadev:

- 100 gr seckane šunke
- malo belog luka
- 3 kašike rendanog parmezana
-  peršunov list
-  so, biber

- glavica crnog luka za ražnjić, sečena na kolutove
- 3 kašike maslinovog ulja
- ruzmarin

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...