Rum štangle



- 4 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika ulja
- 12 kašika mleka
- 12 kašika brašna
- 4 kašike kakaa
- prašak za pecivo
- kašikica extrata ruma



Krem:

- 1/2l mleka
- 6 kašika brašna
- 6 kašika šećera
- 1/2 margarina (125gr)
- 100 gr šećera u prahu


 Priprema:

Ulupajte jaja penasto sa šećerom, nije potrebno miksirati, pa dodajte mleko i ulje pa umutitite. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao pa dodajte smesi, na kraju dodajte extrat i sve sjedinite, da nema grudvica i da se dobije glatka smesa gušća od jogurta. Od ove smese pecite tri tanke kore u četvrtastom plehu srednje veličine na 200 stepeni, svaku koru 15ak minuta.

Od mleka oduzmite malo da razmutite brašno i šećer a ostalo stavite da provri pa kad provri zakuvajte brašno  i šećer pa mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre da se ohladi. Izmiksirajte margarin i šećer pa dodajte u ohladjen fil. nafilujte kore ovim filom pa stavite glazuru. Po želji možete u fil da dodate rum.

Stavite kolač u frižider bar sat vremena pa odsecite okrajte i isecite u štangle.

Izvor recepta: domacirecepti.net

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...