Sastojci za kore:
- 4 oblatne
Sastojci za prvi biskvit:
- 5 jaja
- 5 šalica za crnu kavu šećera
- 5 šalica brašna
- 1 šalica ulja
- 1 šalica mlijeka
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za drugi biskvit:
- 5 jaja
- 5 šalica za crnu kavu šećera
- 5 šalica brašna
- 1 šalica ulja
- 1 šalica mlijeka
- 1/2 šalice kakaa
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za nadjev:
- 1 l mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 40 dag šećera
- 25 dag margarina
Sastojci za ukras:
- 5 dag čokoladnih mrvica
Priprema za prvi biskvit:
Bjelanaca utući u čvrst snijeg. Žumanca i šećer pjenasto izmiješati. Stalnim miješanjem dodavati žlicu po žlicu snijega od bjelanaca, brašna, ulja i mlijeka. Na kraju drvenom žlicom umiješati prašak za pecivo. Peći 20 minuta na temperaturi od 200 °C. Kad je biskvit gotov, razrezati ga na 6 dugih traka.
Priprema za drugi biskvit:
Postupak rada je isti kao kod prvog biskvita, osim što se u smjesu još umiješa kakao.
Priprema za nadjev:
U 1 dl mlijeka razmutiti puding od vanilije. Paziti da ne ostanu grudice. Šećer na laganoj vatri karamelizirati. Kad postane svijetlosmeđ, u njega dodati ostatak mlijeka. Kad se šećer rastopi, dodati razmućeni puding i kuhati dok se smjesa ne zgusne. Skinuti s vatre. Ohladiti. Ohlađeni nadjev sjediniti s izrađenim margerinom.
Redoslijed izrade:
Oblatnu tanko namazati nadjevom. Slagati trake (bijela, tamna, bijelai tamna). Namazati nadjevom između i iznad traka. Prekriti oblatnom i ponavljati ove radnje dok se ne utroše svi sastojci. Zadnju oblatnu premazati tankim namazom nadjeva. Posuti čokoladnim mrvicama.
Izvor recepta: www.receptitorte.com
Нема коментара:
Постави коментар