Salate od pirinča I - japanska, tunižanska i kineska


Izvor slike: centarzdravlja

KINESKA salata - od pirinča, šargarepe, začinjena majonezom; servira se kao prilog uz meso.

- 200 gr pirinča
- 100 gr kuvane šargarepe
- 1 dl majoneza
- peršunovo lišće, so, ulje.



JAPANSKA salata - pirinač, maslinke, tunjevina, paradajz.

- 2 šolje kuvanog pirinča
- 2 konzerve tunjevine
- čašica maslinki, sitno iseckane
- paradajz iz tube
- sirće, ulje, so, mleveni beli biber.

TUNIŽANSKA salata - pirinač, tunjevina, paprike, paradajz; prelivena umakom od jogurta i majoneza, garnirana maslinkama.

- 250 gr kuvanog pirinča
- tunjevina u ulju
- 2 paprike (zelena i crvena) isečene na kocke
- 2 paradajza isecena na kocke
- 2 dl jogurta, 1,5 dl majoneza
- so i 12 maslinki.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...