Umaci na bazi majoneza III - španski, ajoli i zeleni majonez


Izvor slike: stvarukusa


Španski majonez - u gotov majonez umešati papriku, šunku, luk i začiniti po ukusu.

- 6 dl sosa od majoneza
- oko 50 gr praške šunke
- 100 gr seckane paprike babure
- oko 5 gr belog luka



Zeleni majonez - listove spanaća i salate oblanširati u vodi sa estragonom, ocediti i propasirati nekoliko puta i dodati u gotov majonez.

- 6 dl majoneza
- 100 gr zelene salate
- oko 50 gr spanaća
- 50 gr estragona
- peršunovo lišće

Ajoli majonez - u gotov majonez dodati propasirani beli luk i začiniti po ukusu.

- 6 dl majoneza
- 4 do 5 čena belog luka

Ajoli sos se može pripremiti na nekoliko načina i bez upotrebe klasičnog majoneza.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...