- 700 gr brašna
- 250 ml mleka
- 125 g maslaca
- 3 jaja
- 1 kocka kvasca
- 2 kašičice šećera
- so
- 200 g kajmaka
- 150 g mladog sira
- 150 g obarenog spanaća
- so
Priprema:
U toplo mleko staviti izdrobljen svež kvasac, šećer, izmešati i ostaviti da kvasac nadođe. Zatim u to dodati ulje, jaja i brašno pa dobro umesiti. Testo pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti oko 30 minuta da se diže.
Za nadjev sjediniti kajmak, mladi sir i iseckan obaren spanač.
Testom obložiti okrugli kalup pouljen i posut brašnom pa unutra staviti nadjev i lepo ga rasporediti. Ostaviti da testo ponovo naraste oko 15 minuta pa je peći na 200°C oko 35 minuta, odnosno dok blago porumeni. Pečenu pogaču pustiti da se malo prohladi pa je sječi i servirati. Treba da bude prekrivena kuhinjskom krpom da malo omekne.
Izvor recepta: kuhinjarecepti
Нема коментара:
Постави коментар