- konzerva od 425 ml belog pasulja
- 600 g pilećeg belog mesa
- 220 g pilećih bataka
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 250 g boranije
- čen belog luka
- 5 paradajza
- 3 grančice ruzmarina
- 1 g šafrana u iglicama
- jedna i po kašičica čili paprike
- 250 g pirinča
- so i biber
Pasulj isperite pod mlazom hladne vode i iscedite. Batake i belo meso operite, prosušite i isecite na manje komade. U velikom tiganju zagrejte ulje na visokoj temperaturi i ispržite meso 10 minuta sa obe strane.
Dok se meso prži, očistite boraniju, operite je i isecite na krupnije komade, beli luk oljuštite i usitnite, a paradajz operite i tri komada isecite na kockice. Meso izvadite iz tiganja, stavite na tanjir, posolite i pobiberite.
U tiganju, u kojem ste pekli piletinu, kratko propržite boraniju i beli luk, promešajte, dodajte kockice paradajza i još jednom dobro promešajte. Preostala dva paradajza krupno narendajte, opet promešajte i kratko prodinstajte.
Izvor recepta: novosti
Нема коментара:
Постави коментар