Pileći rižoto sa karijem



- oko 250 gr pilećeg belog mesa isečenog na kockice ili trake
- šolja pirinča
- malo šampinjona iseckanih na listiće
- pola glavice crnog luka, sitno seckan
- mešavina mlevenog bibera
- so
- nekoliko kašika kari-sosa
- topla voda ili pileći fond za nalivanje




     Na ulju ispržiti meso, izvaditi iz ulja i na istoj masnoći kratko propržiti pirinač da upije masnoću i postane staklast, dodati luk, pečurke, začiniti i naliti sa malo fonda ili vode i dinstati dok upola ne omekša. Vratiti meso, naliti vodom i kuvati dok pirinač ne bude gotov ali voditi računa da se ne raspadne, raskuva ili slepi - potrebno je da bude 'al dente'. Par minuta pred kraj dodati kari sos i začiniti po ukusu, promešati i servirari toplo.




Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...