Pitice punjene šampinjonima i šunkom



za testo:

- 500 gr brašna
- malo kvasca
- so, šećer
- voda

za nadev:

- seckan praziluk
- 100 gr seckanih pečuraka
- so
- mleveni beli biber
- seckana šunka
- rendani kačkavalj
- malo ljutog kečapa ili gustog sosa od paradajza začinjenog ljutom papričicom
- ulje




     Na ulju propržiti pečurke, začiniti i kada tečnost koju pečurke puste malo ispari dodati praziluk i pržiti uz stalno mešanje. Na kraju dodati šunku, sos od paradajza ili kečap i ostaviti da se masa malo prohladi.
     Od brašna zamesiti mekano i elastično testo, ostaviti da odstoji da naraste, premesiti i ostaviti da ponovo naraste na toplom mestu.


     Od testa razvući tanku koru, kašičicom stavljajte gomilice nadeva sa razmakom da bi mogle da se slepe i iseku, posuti rendanim kačkavaljem. Nadev lagano prekriti drugom razvučenom jufkom od testa, pritisnite krajeve oko nadeva, pritisnite viljuškom da se dobro zatvore a onda isecite napunjeno testo na kocke ili pravougaonike i sloćite u pouljan pleh.


     Punjene pitice pecite na umerenoj temperaturi dok ne porumene sa obe strane kao klasičan domaći hleb. 


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...