za testo:
- 500 gr brašna
- malo kvasca
- so, šećer
- voda
za nadev:
- seckan praziluk
- 100 gr seckanih pečuraka
- so
- mleveni beli biber
- seckana šunka
- rendani kačkavalj
- malo ljutog kečapa ili gustog sosa od paradajza začinjenog ljutom papričicom
- ulje
Na ulju propržiti pečurke, začiniti i kada tečnost koju pečurke puste malo ispari dodati praziluk i pržiti uz stalno mešanje. Na kraju dodati šunku, sos od paradajza ili kečap i ostaviti da se masa malo prohladi.
Od brašna zamesiti mekano i elastično testo, ostaviti da odstoji da naraste, premesiti i ostaviti da ponovo naraste na toplom mestu.
Od testa razvući tanku koru, kašičicom stavljajte gomilice nadeva sa razmakom da bi mogle da se slepe i iseku, posuti rendanim kačkavaljem. Nadev lagano prekriti drugom razvučenom jufkom od testa, pritisnite krajeve oko nadeva, pritisnite viljuškom da se dobro zatvore a onda isecite napunjeno testo na kocke ili pravougaonike i sloćite u pouljan pleh.
Punjene pitice pecite na umerenoj temperaturi dok ne porumene sa obe strane kao klasičan domaći hleb.




Нема коментара:
Постави коментар