za testo:
- oko 500 gr brašna
- kvasac
- topla voda
- so
- malo šećera
za nadev:
- oko 200 gr pilećeg belog mesa iseckanog sitno
- malo praziluka sitno seckanog
- malo đumbira u prahu
- kašičica čilija
- malo seckanih šampinjona
- mešavina mlevenog bibera
- ulje
Zamesiti glatko i mekano testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odleži na toplom mestu dok ne naraste; premesiti i ostaviti da naraste još jednom.
Na ulju upržiti meso, luk, šampinjone, začiniti, kada se prohladi dodati sve ostale sastojke i začine i gotovim nadevom premazati testo.
Od testa razvući dve jufke, rastanjiti i na jednu rasporediti gomilice od nadeva, prekriti drugom jufkom, pritisnuti krajeve da se zalepe i iseći dekorativno oko gomilica. Oblik možete da birate sami, ovde su pogačiće isečene u obliku školjki, polumeseca, itd.
Napunjeno testo pržiti na dobro zagrejanom ulju sa obe strane.
Нема коментара:
Постави коментар