Pileći đuveč sa pečurkama i povrćem



- oko 500 gr pilećeg belog mesa isečenog na komade
- oko 200 do 300 gr šampinjona isečenih na komade
- ulje
- so
- mleveni beli biber
- jedna rendana šargarepa
- malo rendanog celera
- malo rendanog paškanata
- oko 500 gr krompira isečenoh na kocke ili ražnjiće
-  oblanširan, oljušten i iseckan paradajz
- dve paprike isečene na rezance ili komdaiće
- kašika brašna
- malo aleve paprike
- fond od pilećeg mesa ili povrća
- prstohvat korijandera
- malo đumbira u prahu
- 2 do 3 čena belog luka
- glavica crnog luka, sitno seckanog




    Na ulju upržiti meso, dodati pečurke i dinstati dok ne puste sok i malo uvri. Dodati crni luk i propržiti, a zatim dodati šargarepu, celer i paškanat. Naliti sa malo tople vode ili fonda i dodati ostale namirnice po dužini kuvanja, dinstanja: krompir, papriku, paradajz. Začiniti po ukusu, dodati ostale namirnice i začine i dinstati na laganoj vatri. Jelo povezati tankom zaprškom ili klajsterom i nastaviti sa krčkanjem dok krompir ne omekša, i ne izgubi se miris brašna. Jelo dovršiti u pećnici, pri tome voditi računa da ne ostane bez tečnosti. Đuveč ne sme biti ni previše suv a ni previše utopljen u tečnost ili masnoću.



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...