Ragu od piletine sa makaronama


- 500 gr kuvanih makarona
- oko 200 gr pilećeg belog mesa isečenog na komadiće ili trake
- jedna glavica crnog luka, sitno seckanog
- rendana šargarepa
- rendani paškanat
- pasirani paradajz ili tomatelo
- so
- mleveni beli biber
- fond od mesa ili povrća za nalivanje
- kašika brašna
- kašičica aleve paprike ili prstohvat čilija u prahu
- malo đumbira u prahu
- malo belog luka, ko voli
- bosiljak ili peršun
- kašičica vorčester sosa


     Na ulju propržiti meso, dodati luk i kada se dobro uprži, dodati paškanat i šargarepu. Dodati brašno, i pržiti uz neprestano mešanje vrlo kratko. Dodati odmah alevu papriku ili čili, naliti fondom ili toplom vodom tek toliko da namirnice ogreznu u saftu i dinstati na tihoj vatri. Začiniti po ukusu, dodati ostale začine i nalivati vodom ili fondom dok meso i povrće ne budu mekani. Jelo ne sme biti suviše retko a ni preterano gusto, neka sredina klasičnih ragua ili umaka za testenine.
    
     Posebno skuvati makarone u slanoj vodi bez dolivanja ulja. Ocediti ih od vode i lagano izmešati sa gotovim jelom. Posuti bosiljkom ili peršunom i servirati.


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...