Arambaši



Ove sarme su specijalitet Sinja i okoline u Dalmaciji.​

- 750 gr goveđeg mesa od vrata​
- 250 gr svinjskog mesa​
- 250 gr domaće mesnate slanine​
- 3 glavice crnog luka​
- 3-4 čena belog luka​
- so, mleveni biber​
- strugano muskatno orašče​
- malo cimeta u prahu​
- listovi kiselog kupusa​
- komadi suve svinjetine​
- komadi goveđe kosti ili pršute​


Meso za pripremanje ovih sarmi se ne melje već sitno secka, takođe, ovaj fil se ne upržava na ulju.​
Sve navedene sastojke za fil izmešati da se dobije jedna homogena masa.​

Na dno posude staviti nekoliko listova kupusa, komade suve svinjetine, goveđe kosti ili pršute, poređati sarme i prekriti tankim slojem ribanca.​
Sarme naliti vodom i kuvati na tihoj vatri oko 4 sata.​

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...