Milaneze i boloneze sos


Izvor slike: dnevnikbebe


Milanski sos - propržiti na ulju luk, šunku, pečurke, paradajz i dinstati; na kraju dodati paradajz pire, bujon, začiniti, posuti sa peršunom.

- 150 gr pečuraka isečene na rezance
- 150 gr praške šunke iseckane na rezance
- 100 gr sitno seckanog crnog luka
- oko 250 gr oblanširanog i očišćenog paradajza
- 1 dl ulja
- so i biber
- 1,5 dl bujona ili fonda od povrća
- 50 gr paradajz-pirea
- peršunovo lišće



Bolonjski sos - upržiti luk i mleveno meso, dodati demi-glas, sok od pečenja, pire od paradajza, naliti vinom, začiniti i dinstati na tihoj vatri. Na kraju dodati seckan peršun.

- 250 gr mlevenog mesa
- 50 gr pirea od paradajza
- 100 gr crnog luka
- 1,5 dl crnog vina
- 2 čena belog luka
- 2,5 dl demi-glasa
- 1 dl ulja
- peršunovo lišće
- so i biber

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...