Izvor slike: www.kakopedija
Bruskete su italijanske, jela koja otvaraju apetit. Takođe, postoji više kombinacija za pripremu i odabir namirnica. Kriške crnog hleba natrljamo predviđenim namirnicama, začinimo i ispečemo na roštilju.
Koristite beli luk, paradajz, maslinovo ulje, so, mleveni biber, bosiljak, origano. Postoji varijanta da se prvo ispeče kriška hleba pa tek onda natrlja sastojcima, dekoriše i garnira.
- 10 parčeta hleba
- 5 čena belog luka
- 2 do 3 kašike maslinovog ulja
- 5 crvene pečene paprike, očišćene i isečene na trake
- oko 300 gr gorgonzole ili nekog drugog sira isečenog na parčiće
Hleb prepeći sa obe strane i dok je vruć natrljati ga lukom, preliti sa malo ulja, prekriti parčetom sira, preko staviti papriku.
Još načina za bruskete.
- 2 parčeta crnog hleba
- oko 100 gr paradajza, očišćen i iseckan
- oko 3 dl mediteranskog preliva
- so i biber
Komade hleba prepeći, staviti preliv, začiniti i servirati.
Mediteranski preliv - biljno ulje, sitno seckan peršun, crni luk.
- kriške crnog ili belog hleba
- paradajz
- bosiljak
- origano
- so i biber
- beli luk
- ulje
Kriške natrljamo svim sastojcima i ispečemo na roštilju.
Naravno, danas postoje varijante koje su malo jače od prvobitne i od originala. Na brusketama se dodaje šunka, pečenica, sir, pečurke... ponekad se namirnice seckaju veoma sitno a nekada dodaju u komadima. Sve je stvar ukusa. U svakom slučaju, pripremaju se brzo, lako a veoma su ukusne i zaista otvaraju apetit.

Нема коментара:
Постави коментар