- 12 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- kakao
- 8 dl mleka
- 5 kašika brašna
- 8 kašika šećera
- malo mleka
- 250 gr margarina
- vanilin šećer
- 2 štangle čokolade
- 200 gr krem sira
- 3 kasike dzema od kajsije
- 100 gr omeksalog i umucenog putera
- 200 gr mlevenog keksa
- 500 gr slatke pavlake
- 3 kasike secera
- 6 kasicica zelatina sa 12 kasika vode
Dve kore u plehu od rerne, jedna zuta druga braon. Obe po 6 jaja, 6 kasika secera, 6 kasika brasna, a u braon i malo kakao. Za fil treba 800 gr mleka, prvo umutite 5 kasika brasna sa 8 kasika secera i malo mleka, pa sve sipate u ostatak mleka i na pari skuvate fil. Kada se ohladi, dodate margarin (250 gr) i vanilin secer. Prvo namazete braon koru filom i urolate, zatim zutu koru namazete i obavijete oko braon kore. Onda nakoso deo rolata otsecite i prilepite na stranu torte da izgleda kao grana. 3-4 kasike fila odvojite a u ostatak dodati 2 stangle topljene i ohladjene cokolade i tim braon filom namazite tortu spolja, a krajeve belim koji ste odvojili. Sare kao na slici pravite viljuskom a na belim stranama cackalicom ucrtajte krugove da lici na godove panja.
Nastavak originalnog i kompletnog recepta

Нема коментара:
Постави коментар