- 700-800 gr šećera
- 300 gr vode
- 30 gr želatina (3 kesice)
- pola flašice ekstrata od banane i
- 100-200 gr čokolade za kuvanje.
U jednoj šerpi prokuvati od 700-800 gr šećera sa 200 gr vode. U drugoj šerpi umutiti viljuškom 3 kesice želatina sa 100 gr vode. U ovu smesu dodati vreo šerbet, tj smesu iz prvog koraka. Novonastalu smesu mutiti mikserom od 15 – 20 minuta. Kad se to umuti, dodati pola flašice ekstrata od banane i još malo domutiti.
Smesu sipati u podmazan veliki pleh. Sačekati da se smesa ohladi i stegne. Istopiti po želji od 100 – 200 gr čokolade i preliti ohlađenu masu. Kada se to sve ohladi i stegne, poslasticu seći na kockice i servirati.
Originalni recept - Kakopedija
Нема коментара:
Постави коментар