- 2 glavice belog luka
- 300 g mesnate suve slanine
- 3 dl belog vina
- pola litra vode
Šarana očistiti i oprati, a zatim oštrim nožem po njemu napraviti rezove, popreko po celoj dužini s jedne i druge strane. Svaki rez malo dublje izbušiti špicastim nožem kako bi u njima bilo dovoljno prostora za slaninu. Od ukupne količine pola iseći na trake dužine oko osam centimetara i širine centimetar, a ostatak iseći na kockice. Beli luk takođe iseći na isti način. Trakice slanine i beli luk staviti u proreze, pobiberiti po ukusu i po želji dodati malo aleve slatke paprike, a ribu premazati i iseckanim belim lukom. U stomak šarana staviti kockice slanine, beli luk i biber. Tako nadevenu ribu staviti u veći đuvečarnik, preliti je uljem i vinom, a zatim u posudu sipati i pola litra vode. Šarana peći u podgrejanoj rerni sat, sat i po na 200 stepeni. Tokom pečenja većom kašikom ga stalno prelivati smesom iz đuvečarnika.
Izvor:
www.kurir
Нема коментара:
Постави коментар