Domaće bajadere




- 9 kašika vode
- m200 gr šećera
- 150 gr mlevenih oraha, badema ili lešnika
- 250 gr mlevenog keksa
- 170 gr maslaca
- 100 gr čokolade za kuvanje

Za glazuru:

- 100 gr čokolade za kuvanje
- malo ulja

Priprema:

U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.


Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase. Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadar, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.

Nastavak originalnog recepta

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...