Izvor slike: onaportal
Klasičan recept za pripremanje mase od koje se formiraju kroketi, šnicle ili medaljoni od povrća.
Kroketi - valjkastog oblika dužine 7 cm i širine 3 cm.
Medaljoni - masu razvući u debljini od 2 cm, iseći medaljone okruglog oblika prečnika oko 5 do 6 cm.Šnicle - ovalnog oblika 13 cm x 10 cm.
- 250 gr krompira kuvanog u posoljenoj vodi, isečen na kockice
- po 50 gr šargarepe, celera, paškanata i peršuna, kuvano u slanoj vodi, isečeno na kockice
- 100 gr pečuraka, isečene na tanke listiće i propržene na ulju
- morski oraščić, so, biber
- peršunovo lišće
Za dišez masu:
- 100 gr krompira, kuvanog
- jaje
- so
U pasirani krompir dodati jaje i dobro izmešati.
Za brantajg masu:
- 0,8 dl vode
- 0,7 dl ulja
- oko 75 gr brašna
- 2 jajeta
- so
U kipuću vodu sa dodatkom ulja, dodati brašno uz stalno mešanje; masa je gotova kada počne da se odvaja od dna i unutrašnjih zidova posude. Kada se prohladi dodati jaja i dobro izmešati; masa treba da bude glatke površine i gušća.
Za paniranje:
- 50 gr brašna
- 100 gr prezle
- 4 jajeta
Za pohovanje:
- 1 dl ulja
Dofen masa - dobija se sjedinjavanjem dišez i brantajg mase; u posudu sa dofen masom dodati navedene sastojke, izmešati, formirati krokete, šnicle ili medaljone, panirati i pohovati.
Нема коментара:
Постави коментар