Kroketi, medaljoni i šnicle od povrća


Izvor slike: onaportal


Klasičan recept za pripremanje mase od koje se formiraju kroketi, šnicle ili medaljoni od povrća.
Kroketi - valjkastog oblika dužine 7 cm i širine 3 cm.
Medaljoni - masu razvući u debljini od 2 cm, iseći medaljone okruglog oblika prečnika oko 5 do 6 cm.
Šnicle - ovalnog oblika 13 cm x 10 cm.

Za masu:

- 250 gr krompira kuvanog u posoljenoj vodi, isečen na kockice
- po 50 gr šargarepe, celera, paškanata i peršuna, kuvano u slanoj vodi, isečeno na kockice
- 100 gr pečuraka, isečene na tanke listiće i propržene na ulju
- morski oraščić, so, biber
- peršunovo lišće



Za dišez masu:

- 100 gr krompira, kuvanog
- jaje
- so

U pasirani krompir dodati jaje i dobro izmešati.

Za brantajg masu:

- 0,8 dl vode
- 0,7 dl ulja
- oko 75 gr brašna
- 2 jajeta
- so

U kipuću vodu sa dodatkom ulja, dodati brašno uz stalno mešanje; masa je gotova kada počne da se odvaja od dna i unutrašnjih zidova posude. Kada se prohladi dodati jaja i dobro izmešati; masa treba da bude glatke površine i gušća.

Za paniranje:

- 50 gr brašna
- 100 gr prezle
- 4 jajeta

Za pohovanje:

- 1 dl ulja

Dofen masa - dobija se sjedinjavanjem dišez i brantajg mase; u posudu sa dofen masom dodati navedene sastojke, izmešati, formirati krokete, šnicle ili medaljone, panirati i pohovati.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...