Izvor slike: www.hranazadusu
Nekoliko salata sa tunjevinom koje sam često pravio, lagane su, ukusne, jednostavne i brzo se pamte.
1. Salata od tunjevine i zelene salate - zelena salata, tunjevina, paprika, masline i šargarepa.
- glavica zelene salate, iscepkani listovi
- kuvana šargarepa isečena na kolutove
- konzerva tunjevine
- masline punjene bademom
- crvena paprika isečena na kocke
- sok od limuna, so, biber, ulje, sirće, senf.
2. Salata od tunjevine sa prelivom - tunjevina, pirinač sa karijem, paradajz, mladi luk; prelivena umakom od mariniranog krastavca.
- 250 gr pirinča (dugog zrna), kuvan i pomešan sa kremastim umakom od: 6 kašika maslinovog ulja, 1 kašika karija, 5 kašika vinskog sirćeta, so, mleveni biber
- 250 gr paradajza isečenog na komade
- veza mladog luka isečenog na kolutiće
- dve konzerve tunjevine
- za preliv: 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike limunovog soka, so, biber, malo tucane paprike, 1 krastavac sitno iseckan, peršunov list.
3. Salata od tunjevine sa celerom - tunjevina, celer, paprika, krastavac; povezana majonezom i garnirana jajima i maslinama.
- 200 gr tunjevine
- 3 kisela krastavca seckana na kocke
- kisela paprika seckana na kocke
- 100 gr kuvanog celera isečenog na kolutove ili kocke
- sok od limuna, so, biber, peršunov list
-1 dl majoneza
- maslinke i 2 kuvana jajeta.
4. Salata od tunjevine sa pirinčem - tunjevina, pirinać, krastavac, masline.
- 150 gr kuvanog pirinča
- 200 gr tunjevine
- 4 kisela krastavca, sitno seckana
- sok od limuna, biber, so
- 4 kašike ulja
- 10 seckanih maslina.
Može se pripremiti samo od pirinča, kiselih krastavaca i majoneza.

Нема коментара:
Постави коментар