Punjena jaja "Kasino"


Izvor slike: www.dnevnik.rs

- 5 tvrdo kuvanih jaja

za nadev:

- 100 g putera
- so
- pola konzerve ringlica
- limunov sok
- kašičica senfa

za dekoraciju:

- paprika babura
- peršunovo lišće
- 10g trifli

za šmiziranje:

- 0,5dl tempiranog aspika



za podlogu:

- 250g francuske salate

za prilog:

- 50g paradajza
- 25g maslina
- rotkvice
- peršun

Jaja presecite na polovine i izvadite žumanca. Žumanca propasirajte i izmešajte sa navedenim sastojcima za punjenje i dobijenom masom napunite belanca tako da fil bude 2-3cm iznad presečene ivice belanceta,da se završava u vidu plasta. Punjena jaja premažite aspikom, servirajte na podlogu od francuske salate, podlogu dekorišite sa 1 dl čvrstog majoneza i ostalim sastojcima.

 Francusku salatu kao podlogu za punjena jaja možete formirati u oblicima koji vama odgovaraju kao i namirice predviđene za dekoraciju. 

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...