Izvor slike: www.dnevnik.rs
- 5 tvrdo kuvanih jaja
za nadev:
- 100 g putera
- so
- pola konzerve ringlica
- limunov sok
- kašičica senfa
za dekoraciju:
- paprika babura
- peršunovo lišće
- 10g trifli
za šmiziranje:
- 0,5dl tempiranog aspika
za podlogu:
- 250g francuske salate
za prilog:
- 50g paradajza
- 25g maslina
- rotkvice
- peršun
Jaja presecite na polovine i izvadite žumanca. Žumanca propasirajte i izmešajte sa navedenim sastojcima za punjenje i dobijenom masom napunite belanca tako da fil bude 2-3cm iznad presečene ivice belanceta,da se završava u vidu plasta. Punjena jaja premažite aspikom, servirajte na podlogu od francuske salate, podlogu dekorišite sa 1 dl čvrstog majoneza i ostalim sastojcima.
Francusku salatu kao podlogu za punjena jaja možete formirati u oblicima koji vama odgovaraju kao i namirice predviđene za dekoraciju.
Нема коментара:
Постави коментар