Krompir na francuski način I i II



KROMPIR NA FRANCUSKI NAČIN I

- 1 kg krompira, kuvan isečen na kolutove
- 3 kuvana jajeta isečena na kolutove
- 40 gr putera
- 100 gr ementalera, rendan
- so, biber
- 1 dl kisele pavlake
- 2 dl slatkog mleka
- 2 jajeta

Poređati krompir slojevito sa jajima i ementalerom; preliti sve umakom od jaja, mleka i pavlake i zapeći u rerni.



KROMPIR NA FRANCUSKI NAČIN II

- 1 kg kuvanog krompira isečenog na kolutove
- 5 kuvanih jaja isečenih na kolutove
- 150 gr rendanog sira
- 150 do 200 gr suvog mesa
- 100 gr šunke
- 0,5 dl kisele pavlake
- bešamel umak
- so

Poređati slojevito krompir, jaja, suvo meso, šunku, rendani sir, preliti bešamel umakom; poslednji red složiti od krompira, preliti bešamelom uz dodatak pavlake i peći oko 30 minuta u rerni.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...