Kora:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 2 kašike kakaoa
Šerbet:
- 200 g šećera
- 250 ml vode
Fil:
- 500 ml mleka
- 120 g šećera
- 80 g brašna
- 20 g gustina
- 250 g margarina
- 1 vanil šećer
Čokoladna glazura:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika ulja
- 3 kašike mleka
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno i kakao. Dobro izmešati, usuti u pleh (35x25), podmazan ili obložen papirom za pečenje.
Peći 15ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Skuvati šerbet od šećera i vode. Kad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti i ostaviti još 5 minuta pa skloniti sa ringle da se prohladi. Toplu koru preliti toplim šerbetom.
Razmutiti brašno i gustin sa malo mleka. U ostatak mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne proključa). Usuti brašno i gustin, smanjiti temperaturu i zakuvati kasicu. Ohladiti. Umutiti margarin, dodati vanil šećer i pomešati sa dobro ohlađenom kašicom. Fil staviti preko kore.
Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. ....
Nastavak originalnog recepta
Нема коментара:
Постави коментар