Mešano povrće na nekoliko načina I


Izvor slike: kurir



MEŠANO POVRĆE NA ŠPANSKI NAČIN

- 3 paprike babure isečene na trake
- 3 glavice luka isečene na rebarca
- majoran
- biber, so i začin
- 3 paradajza, oljuštena i iseckana
- 6 jaja

Upržiti luk i paprike, dodati paradajz, dinstati nekoliko minuta; začiniti i na kraju umešati umućena jaja i dinstati dok se ne stegnu.






MEŠANO POVRĆE NA FRANCUSKI NAČIN

- 500 gr crnog luka isečenog na rebarca
- 5 paradajza isečena na kolutove
- patlidžan isečen na režnjeve
- 500 gr bundeve isečene na manju parčad
- 2 čena belog luka
- 5 zelene babure iseckane na rezance
- maslinovo ulje, biber, so
- lovorov list, timijan
- 5 seckanih listova žalfije
- šolja vode

Propržiti luk posebno; izdinstati paradajz na ulju 10 minuta. Poređati slojevito povrće i prženi luk, začiniti svaki red, naliti vodom, poklopiti i kuvati 30 minuta.




MEŠANO POVRĆE NA PORTUGALSKI NAČIN

- 200 gr kupusa
- 300 gr boranije
- 200 gr šargarepe
- 5 paradajza
- 2 plava patlidžana
- 2 crvene paprike
- 2 tikvice
- nekoliko šampinjona
- 2 ljute papričice
- skuvani klip kukuruza šecerca
- 5 struka praziluka
- 2 glavice crnog luka
- glavica belog luka
- ulje, so, biber
- oko 60 gr putera

Povrće iseći na krupnije komade, preliti uljem, začiniti i ispeći na roštilju; kupus, boraniju i šargarepu, začiniti i umotati u foliju i peći na roštilju; beli luk i paradajz peći 5 do 10 minuta i sve zajedno servirati uz kuvana jaja, majonez i vorčester umak.



MEŠANO POVRĆE NA ITALIJANSKI NAČIN

- 500 gr plavog patlidžana isečena na kocke i ispržena na ulju
- 500 gr paprika babura isečenih na komadiće i ispržene na ulju
- glavica crnog luka isečena na rebarca
- 50 gr kapara
- so, biber
- kašičica šećera
- celer isečen na kocke
- 3 iseckana paradajza
- 2 dl masčinovog ulja
- 100 gr zelenih maslinki bez koštica
- 1 dl vode
- 1 dl sirćeta

Propržiti luk, dodati paradajz i dinstati dok se paradajz dobro ne ukrčka; dodati maslinke, kapre, celer i dinstati još 30 minuta. Na kraju dodati pripremljene patlidžane i paprike, naliti sirće i vodu i začiniti. Jelo je najbolje kada se pripremi dan ranije i servira hladno.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...