Izvor slike: stil-magazin
- 1 kg pilećeg belog mesa isečenog na 5 šnicle
- 300 gr parmezana
- 4 jajeta
- so i mleveni biber
- 8 kašike maslinovog ulja
- nekoliko čenova belog luka
- 1 veća tikvica isečena na kolutove
- peršunovo lišće.
Šnicle uvaljati u parmezan i jaja i ispržiti ih na ulju. Na istoj masnoći ispržiti tikvice, dodati luk, začiniti i servirati uz gotove šnicle.
MILANSKE ROLNICE
- 5 telećih šnicli
- 100 gr šampinjona
- 150 gr mlevenog mesa
- 2 čena belog luka
- 2 žumanceta
- 3 kašike ulja
- so, začin, peršun, biber
- 10 listova žalfije
- 5 parčeta pršute
- kačkavalj
- 1,3 dl belog vina
- 1,2 dl supe.
Upržiti seckane pečurke, luk, meso, dodati peršun, kačkavalj i na kraju umešati jaja. Ovim nadevom premazati šnicle, staviti na svaku šniclu komad pršute, list žalfije i umotati u rolnice. Rolovane šnicle ispržiti na ulju, naliti ih vinom, supom, začiniti i dinstati dok ne omekšaju. Na kraju šnicle posuti rendanim kačkavaljem i kratko zapeći.
Нема коментара:
Постави коментар