Mućkalice - somborska, leskovačka i lovačka




1.Somborska mućkalica - od svinjskog mesa, pileće džigerice, crnog luka, paradajza i belog luka.

- 500 gr svinjskog mesa ispečenog na roštilju i isečenog na kocke
- 250 gr pileće džigerice ispečene na roštilju i isečene na kocke
- 3 glavice crnog luka sitno seckanog
- 4 čena seckanog belog luka
- so, mleveni biber, ulje, peršunovo lišće
- 3 paradajza isečenog na kriške ili kocke.



2.Leskovačka mućkalica - od svinjskog mesa, teleće džigerice, belih bubrega, kobasica, ćevapčića, paprike, paradajza, crnog luka i belog luka.

- 700 gr svinjskog mesa ispečenog na roštilju, isečenog na kocke 3x3 cm
- 120 gr teleće džigerice ispečene na roštilju i isečene na komade
- 100 do 150 gr ćevapčića (10-15 komada)
- 120 gr kobasice isečene na komadiće
- 200 gr belih bubrega isečenih na pola i ispečenih na roštilju
- 250 gr paprika isprženih na ulju i isečenih na kocke
- 120 g paradajza oblanširanog, oljuštenog i isečenog na kocke 2x2 cm
- 1 dl ulja, biber, so, peršun
- crni luk i beli luk po želji, svež ili propržena na ulju, iseckan.

3.Lovačka mućkalica - jagnjeća ili svinjska crevca, dimljena kobasica, džigerica, ćevapčići, crni i beli luk.

- 250 gr svinjska ili jagnjeća crevca ispečena na roštilju isečena na komade
- 250 gr džigerice ispečene i iseckane na kocke
- 10 ćevapčića
- 200 gr dimljenih kobasica, ispečene na roštilju i isečene na komade
- aleva paprika, ulje, seckan crni i beli luk, so, začin
- tucana ljuta paprika.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...