Šatobrijan


Izvor slike: stvarukusa


Meso iseći i oblikovati ovalnog oblika debljine 4-5 cm, dužine 16 cm, širine 10-12 cm; izlupati tučkom za meso, začiniti i ispržiti na roštilju sa svake strane. Sa starog hleba skinuti koru i oblikovati krutone slične šatobrijanu; visine 3 cm, dužine 13-15 cm i širine oko 10 cm; kruton ispržiti na ulju i servirati ga kao podlogu za šatobrijan.


Kuvana jaja isečena na pola nanizati na špic-žicu-ražnjić sa šljivama, maslinama, pečurkama i breskvama; servira se ukoso zaboden na sredinu šatobrijana.
Serviran šatobrijan preliti saftom od pečenja.
Za prilog možete koristiti krokete od povrća, sotirani grašak na puteru, pom-frit, bareni karfiol, formirani dinstani pirinač ili pečen paradajz.

- 1 kg goveđeg filea
- 600 gr hleba za kruton
- so, biber, ulje, začin, peršunovo lišće
- 100 gr konzerviranih bresaka
- 60 gr mariniranih pečuraka
- 100 gr konzerviranih šljiva
- 3 kuvana jajeta
- 30 gr maslina bez koštica.

Ovaj specijalitet je dobio naziv po francuskom književniku Šatobrijanu, otkriće njegovog kuvara, prvo je to bio narezak sa delikatesima, a danas je to biftek garniran povrćem.



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...