Izvor slike: stvarukusa
Prvo - krompir secite na kolutove ali tanke, ukoliko niste vični tome, koristite najprostijeg secka na kome se može iseći krompir na kolutove odn. čips.
Drugo - kada ređate musaku, počnite sa redom krompira, zatim fil od mesa, opet red krompira, pa red mesa i postupak se ponavlja i završava redom krompira.
Treće - ako krompir prvo isečete i propržite u ulju, musaka će biti premasna, natopljena uljem, teška za jelo.
Četvrto - ukoliko pržite i blanširate krompir pre ređanja musake, izgubićete neverovatno puno vremena, što je suludo i bespotrebno.
Peto - kada završite sa ređanjem musake bez prethodnog mučenja krompira, složenac stavite na šporet, dodajte malo tople vode i ostavite musaku da se krčka na laganoj vatri. Ukoliko je potrebno dolivajte vodu ili neki fond od mesa ili povrća. Krompir na taj način sam omekša, blanšira se prirodno u svom saftu od nadeva između i potpuno je bespotrebno prethodno ga termički obrađivati.
Šesto - musaku zatim stavite u pećnicu, prelijte rojal masom i ostavite da se zapeče.
Ovaj postupak pripreme je neverovatno kraći, brži, efikasniji, štedi se, a musaka je ukusna, nije mnogo masna, a i lepo izgleda.
Нема коментара:
Постави коментар