Musaka - postupak pripreme


Izvor slike: stvarukusa

Recepti za musake od krompira pa i drugog povrća, zahtevaju da se krompir najpre isprži ili blanšira u ulju, a zatim ređa kao složenac sa filom za musaku. Dosadno, dugo, zamorno, pogrešno! Naravno, postoji mnogo varijanti u pripremi musaka od raznog povrća, sa raznoraznim filovima i prelivima, ali ...



Prvo - krompir secite na kolutove ali tanke, ukoliko niste vični tome, koristite najprostijeg secka na kome se može iseći krompir na kolutove odn. čips.

Drugo - kada ređate musaku, počnite sa redom krompira, zatim fil od mesa, opet red krompira, pa red mesa i postupak se ponavlja i završava redom krompira.

Treće - ako krompir prvo isečete i propržite u ulju, musaka će biti premasna, natopljena uljem, teška za jelo.

Četvrto - ukoliko pržite i blanširate krompir pre ređanja musake, izgubićete neverovatno puno vremena, što je suludo i bespotrebno.

Peto - kada završite sa ređanjem musake bez prethodnog mučenja krompira, složenac stavite na šporet, dodajte malo tople vode i ostavite musaku da se krčka na laganoj vatri. Ukoliko je potrebno dolivajte vodu ili neki fond od mesa ili povrća. Krompir na taj način sam omekša, blanšira se prirodno u svom saftu od nadeva između i potpuno je bespotrebno prethodno ga termički obrađivati.

Šesto - musaku zatim stavite u pećnicu, prelijte rojal masom i ostavite da se zapeče.

Ovaj postupak pripreme je neverovatno kraći, brži, efikasniji, štedi se, a musaka je ukusna, nije mnogo masna, a i lepo izgleda.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...