- 5 jaja
- 200 gr. šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kašika kakao
- malo cimeta
- 2 rebra čokolade
- 200 gr mleka
fil:
- 4 šlag kreme od vanile
- 700 gr. jagoda
- 1/2 margarina
- 100 gr prah šećer
- 1 vanila
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, pa kad su umućena u čvrst šne dodati žumanca, brašno i kakao. Dodati 1/2 kesice cimeta. Pleh 26cm obložiti hartijom pa peći na 200C 20 min. Pečenu tortu izvaditi na okrugli tanjir da se hladi pa je hladnu preseći na pola.
Umutiti šlag po upustvu pola odvojiti pa dodati 200 gr jagoda i još mutiti da se izjednači. Posebno omekšati margarin pa ga penasto umutiti sa 100 gr prah šećera i vanilom i sjediniti sa šlagom sa jagodama.
Nastavak originalnog recepta
Нема коментара:
Постави коментар