- 300 g brašna
- 15 g kvasca
- 1 ravna kašičica soli
- 1 kašika ulja
- oko 2 dl vode + 150 g kačkavalja
- 150 g tanko sečene slanine
Razmutite kvasac u pola šolje tople vode sa malo šećera i brašna. Ostavite na toplom da se aktivira.
U dubljoj posudi izmešajte brašno, so i ulje, dodajte pripremljeni kvasac i sa mlakom vodom zamesite testo kao za pizzu. Pokrijte i ostavite 15-tak minuta da odmara.
Isecite sir na kockice. Testo oblikujte u manje kugle i u sredinu svake stavite po kockicu kačkavalja. Paketić zamotajte u slaninicu i pričvrstite čačkalicom. Pržite kratko u dubokom ulju da lepo zarumene sa svih strana. Testo će prilikom prženja dosta narasti, pa neka trakice slanine budu dovoljno dugačke da se ne bi odmotale. Poslužite ih odmah tople i uživajte.
Originalni recept

Нема коментара:
Постави коментар