Perkelt od jagnjećeg, pilećeg ili telećeg mesa


Izvor slike: mondo

Propržiti na ulju luk, alevu papriku, meso, dodati začine, naliti vodom i dinstati dok meso ne omekša. Dodati klajster, pire od paradajza i produžiti sa dinstanjem uz dolivanje tople vode; saft treba da bude srednje gustine, tek toliko da meso ogrezne u njemu.



- 1 kg telećeg mesa bez kostiju ili
- 1 kg svinjskog mesa bez kostiju ili
- 1,5 kg jagnjećeg mesa sa kostima ili
- 2 kg pilećeg mesa sa kostima

- oko 500 gr crnog luka
- lovorov list, biber u zrnu, so, začin
- kašičica aleve paprike
- 30 gr paradajz-pirea
- klajster: 20 gr brašna, voda
- 1,5 dl ulja
- peršunovo lišće

Napomena: jagnjeće i pileće meso pre pripreme jela uvaljati u brašno i propržiti na ulju dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...