Praziluk - najukusniji recepti

Izvor slike: dnevno


PRAZILUK NA POLJSKI NAČIN

- 10 praziluka, beli deo isečen na komadiće, kuvan i oceđen
- 5 tvrdo kuvanih jaja, seckanih
- sok od limuna
- so, biber
- 100 gr putera
- prezle i peršunovo lišće



Propržiti prezle na puteru, dodati jaja, peršun, začiniti; ovim preliti servirani luk i začiniti sokom od limuna.




PRAZILUK NA FRANCUSKI NAČIN

- 10 praziluka
- glavica crnog luka
- 2 paradajza, oljuštena i iseckana
- 3 čena belog luka
- sok od limuna
- so, biber, ulje, malo šećera
- peršunovo lišće

Upržiti luk i praziluk, dodati paradajz, šećer, so, biber, beli luk i dinstati 10 do 15 minuta; na kraju dodati sok od limuna i peršun i produžiti sa dinstanjem još nekoliko minuta.




DIKASOV PRAZILUK

- 1,5 kg belih delova praziluka, isečeni i popareni u slanoj vodi 2 do 3 minuta
- 100 gr kožurice od slanine isečene na komade
- 6 dl jake supe
- šargarepa isečena na kolutove
- glavica crnog luka
- 50 gr pavlake
- pola veze peršunovog lista

Na dno pleha poređati luk, slaninu, šargarepu, preko dodati praziluk, naliti supom i kuvati poklopljeno u rerni oko 90 minuta; u ostatke od pečenog luka dodati pavlaku i propasirati saft i gotovim sosom preliti serviran praziluk.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...