Punjene tikvice u sosu od mirođije


Izvor slike: gloria



Upržiti na ulju crni luk i meso, dodati pirinač, začine, umešati jaja i gotovim nadevom napuniti tikvice. Tikvice složiti kružno po dnu posude, naliti fondom ili vodom i kuvati dok ne omekšaju. Na puteru propržiti brašno, naliti ga mlekom ili fondom od kuvanih tikvica i kuvati oko 10 minuta. Dobijeni beli sos procediti, dodati mu mirođiju, pavlaku i gotovim umakom preliti tikvice. Dinstati sve zajedno još nekoliko minuta na tihoj vatri.

- 1 kg mladih tikvica
- za nadev: 250 gr mlevenog goveđeg mesa, 200 gr telećeg mlevenog mesa, 300 gr svinjskog mlevenog mesa, 1 dl ulja, 100 gr crnog luka, 70 gr pirinča, so, biber, 2 jajeta, peršunov list
- za sos: oko 70 gr putera, 7o gr brašna, 1 dl slatke pavlake. 1,5 dl mleka, veza seckane mirođije.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...