Papazjanija


Izvor slike: rostiljanje

- oko 1 kg goveđeg mesa isečpenog na komade​
- 250 gr crnog luka isečenog na rebarca​
- 100 gr suve slanine isečena na kockice​
- 100 gr šargarepe, 100 gr celera, 100 gr peršuna, 100 gr paškanata, sve iseckano na kolutiće​
- 500 gr krompira isečenog na četvrtine ili šestine​
- 3 glavice belog luka, očišćene cele glavice​
- 5 dl belog vina​
- so, biber, začin, lovorov list​
- kašika vinskog sirćeta​
- klajster: kašika brašna, malo mlake vode​
- fond ili voda.​

Upržiti meso, slaninu, dodati luk, povrće, začiniti, izručiti u đuveč, naliti vodom ili fondom, vinom, dodati sirće i kuvati dok meso i povrće upola ne omekšaju. Jelu dodati klajster, poklopiti i produžiti sa kuvanjem u pećnici 2-3 sata na umerenoj temperaturi.​
SRPSKA PAPAZJANIJA​
- 250 gr svinjskog mesa​
- 250 gr goveđeg mesa​
- 250 gr jagnjećeg mesa​
- 250 gr krompira​
- 4 glavice belog luka​
- 250 gr crnog luka​
- 250 gr slatkog kupusa​
- 5 paprike​
- 2 ljute papričice​
- 2 korena peršuna​
- 4 šargarepe​
- 2 kašičice aleve paprike​
- lovorov list, crni biber u zrnu, so, začin​
- 5 dl kuvanog paradajza​
- oko 1 dl razblaženog sirćeta.​
Meso iseći na komade, kupus na krupnije komade, luk na rebarca, povrće na kocke, krupnije rezance ili na komadiće. Izmešati meso, povrće i začine, naliti vodom, dodati paradajz, sirće, pokriti posudu pergament-papirom i kuvati 3-4 sata.​







Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...