Izvor slike: rostiljanje
- oko 1 kg goveđeg mesa isečpenog na komade
- 250 gr crnog luka isečenog na rebarca
- 100 gr suve slanine isečena na kockice
- 100 gr šargarepe, 100 gr celera, 100 gr peršuna, 100 gr paškanata, sve iseckano na kolutiće
- 500 gr krompira isečenog na četvrtine ili šestine
- 3 glavice belog luka, očišćene cele glavice
- 5 dl belog vina
- so, biber, začin, lovorov list
- kašika vinskog sirćeta
- klajster: kašika brašna, malo mlake vode
- fond ili voda.
Upržiti meso, slaninu, dodati luk, povrće, začiniti, izručiti u đuveč, naliti vodom ili fondom, vinom, dodati sirće i kuvati dok meso i povrće upola ne omekšaju. Jelu dodati klajster, poklopiti i produžiti sa kuvanjem u pećnici 2-3 sata na umerenoj temperaturi.
SRPSKA PAPAZJANIJA
- 250 gr svinjskog mesa
- 250 gr goveđeg mesa
- 250 gr jagnjećeg mesa
- 250 gr krompira
- 4 glavice belog luka
- 250 gr crnog luka
- 250 gr slatkog kupusa
- 5 paprike
- 2 ljute papričice
- 2 korena peršuna
- 4 šargarepe
- 2 kašičice aleve paprike
- lovorov list, crni biber u zrnu, so, začin
- 5 dl kuvanog paradajza
- oko 1 dl razblaženog sirćeta.
Meso iseći na komade, kupus na krupnije komade, luk na rebarca, povrće na kocke, krupnije rezance ili na komadiće. Izmešati meso, povrće i začine, naliti vodom, dodati paradajz, sirće, pokriti posudu pergament-papirom i kuvati 3-4 sata.
Нема коментара:
Постави коментар