Štrudla sa makom



- 600 gr brasna
- malo soli
- 1 svezi kvasac
- 185 ml mleka
- 3 zumanca
- 75 gr secera
- 120 gr rastopljenog - margarina
- narendana kora pola limuna



Nadev od maka:
- 200 gr maka mlevenog
- 100 gr secera
- 1 vanili secer
- 2 kasike meda
- pola kasicice cimeta
- kora rendana od limuna
- 60 ml vrelog mleka

Priprema:

Mak i secer politi vrucim, kipucim, vrelim mlekom pa dodati ostale sastojke i ostaviti da se ohladi. Ova kolicina nadeva je za 1 strudlu. Zamesiti glatko testo da od gore navedenih sastojaka kada kvasac uskisne. Testo odmah podeliti na dve jufke i ostaviti da se dizu 50 min. Svaku jufku posebno rastanjiti sto tanje mozete i ravnomerno posuti nadevom. Uviti u strudlu i staviti u podmazanu tepsiju da jos naraste. Premazati sa jednim umucenim jajetom i peci na 200 stepeni dok strudle ne izrastu i nedobiju blago rumenu boju. Gotovu strudlu vodom malo premazati i posuti da se malo prohladi, a onda posuti secerom u prahu.
Prijatno!

Nastavak originalnog recepta

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...