- 500 gr teletine isečene na sitne komade, uvaljani u gustin potopljen sa vodom
- 350 gr šampinjona
- 50 gr praziluka
- 50 gr crnog luka
- 4 kašike soja-sosa
- 4 kašike ajvara
- malo belog luka
- gustin
- so, začin
- 4 kašičice džakarta sosa
Meso propržiti na dobro zagrejanom ulju. Kada je meso gotovo, izliti višak masnoće, dodati ajvar, izmešati, meso izvaditi, a u istu posudu dodati gustin, soja-sos, pečurke, beli i crni luk, praziluk, vrlo malo šećera, so, začin i džakarta sos. Sve dobro izmešati sa mesom, vrlo kratko propržiti i servirati sa obarenim pirinčem.
Džakarta sos
- kašika senfa
- ulje
- kašika ajvara
- malo šećera
- beli luk
- malo tuvane paprike
- soja sos
Izmešati senf i ulje, dodati ajvar, na vrh kašičice šećera, beli luk, malo tucane paprike i sve izmešati sa sosom od soje.
Нема коментара:
Постави коментар