1. U rendani ren umešati so, šećer i sirće.
- 300 gr rena
- malo šećera, so
- 2 dl sirćeta
2. Rendanom renu dodati mileram, rendanu jabuku, so, šećer, ulje i sok od limuna.
- 200 gr rena
- 200 gr rendanih kiselih jabuka
- 4 dl milerama
- malo šećera, so
- sok od 100 gr limuna
3. U ren umešati pavlaku, ljutu alevu papriku i ulje.
- 300 gr rena
- 2 čaše pavlake
- so, ulje
- ljuta aleva paprika
4. Izmešati sve sastojke i ovaj sos služiti uz dimljenu ribu i suhomesnate proizvode.
- 8 kašika majoneza
- 2 kašičice rena
- sok od pola pomorandže
- malo soli i šećera
- malo muskatnog oraščića
ENGLESKI umak od rena
- 50 gr rendanog korena rena
- 2 dl slatke pavlake
- beli biber u zrnu
- so
U narendan ren umešati so i sveže mleveni beli biber. Slatku pavlaku umutiti u gustu penu, pa postepeno dodavati pripremljen ren, mešajući odozdo prema gore. Sos poslužiti uz dimljeni losos, ribu ili kuvanu piletinu.
SIBIRSKI umak
- oko 250 gr rena, rendanog
- 200 gr bele rotkve, rendane, posoljenje i oceđene posle jednog sata
- oko 70 gr sredine ražanog hleba, izmrvljena i propečena u rerni
- 1,5 dl soka od sveže cvekle
- 70 gr meda
- 50 gr voćnog sirćeta
- malo seckanog lista nane
- so
Sve sastojke izmešati. Sos je odličan za teška crna mesa i divljač.
Нема коментара:
Постави коментар