Umaci od rena




1. U rendani ren umešati so, šećer i sirće.

- 300 gr rena
- malo šećera, so
- 2 dl sirćeta



2. Rendanom renu dodati mileram, rendanu jabuku, so, šećer, ulje i sok od limuna.

- 200 gr rena
- 200 gr rendanih kiselih jabuka
- 4 dl milerama
- malo šećera, so
- sok od 100 gr limuna

3. U ren umešati pavlaku, ljutu alevu papriku i ulje.

- 300 gr rena
- 2 čaše pavlake
- so, ulje
- ljuta aleva paprika

4. Izmešati sve sastojke i ovaj sos služiti uz dimljenu ribu i suhomesnate proizvode.

- 8 kašika majoneza
- 2 kašičice rena
- sok od pola pomorandže
- malo soli i šećera
- malo muskatnog oraščića

ENGLESKI umak od rena

- 50 gr rendanog korena rena
- 2 dl slatke pavlake
- beli biber u zrnu
- so

U narendan ren umešati so i sveže mleveni beli biber. Slatku pavlaku umutiti u gustu penu, pa postepeno dodavati pripremljen ren, mešajući odozdo prema gore. Sos poslužiti uz dimljeni losos, ribu ili kuvanu piletinu.


SIBIRSKI umak

- oko 250 gr rena, rendanog
- 200 gr bele rotkve, rendane, posoljenje i oceđene posle jednog sata
- oko 70 gr sredine ražanog hleba, izmrvljena i propečena u rerni
- 1,5 dl soka od sveže cvekle
- 70 gr meda
- 50 gr voćnog sirćeta
- malo seckanog lista nane
- so

Sve sastojke izmešati. Sos je odličan za teška crna mesa i divljač.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...