Kapama


Izvor slike: moje-grne


Meso ispržiti na ulju i na istoj masnoći propržiti luk, dodati lovorov list, biber, alevu papriku i meso. Naliti vodom i dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Meso izvaditi iz safta, u saft dodati klajster i kuvati još 10 minuta i propasirati. Mesu dodati mladi luk propržen na ulju, dodati pasirani saft, spanać, začiniti i dovršiti sa dinstanjem. Mileram dodati neposredno pred serviranje.



- 1,5 kg jagnjećeg mesa isečenog na jednake komade sa kostima (plećka, potplećka, vrat, rebra ili trbušina)
- 1,5 dl ulja
- so, lovorov list, biber u zrnu
- oko 50 gr brašna
- 300 gr crnog luka
- kašičica aleve paprike
- za klajster oko 30 gr brašna i malo vode
- 500 gr spanaća
- 2 veze mladog luka isečenog uzdužno na polovine
- 1 dl milerama.


Kapama se može spremiti i sa vinovim i bobovim lišćem.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...