Izvor slike: saznajlako
Postoji nekoliko različitih varijanti lovačkih šnicli, najoriginalnije su pržene teleće šnicle, dinstane u lovačkom sosu. Lovački sos podrazumeva "lovačku garnituru" povezanu sa madera umakom.
Nešto lakše varijante su sledeće:
1. Lovačke šnicle - šnicle od goveđeg mesa panirane u brašno, ispržene na ulju. Na istoj masnoći propržiti brašno, dodati začine, naliti vinom i vodom, vratiti šnicle i dinstati dok ne omekšaju. U saft dodati dva koluta limuna, senf i ovim umakom preliti gotove šnicle uz dodatak pavlake. Servirati sa testeninom ili krompirićima.
- oko 700 gr goveđih šnicli
- 50 gr brašna
- lovorov list
- najgevirc
- so i biber
- kašičica senfa
- limun
- čaša belog vina
- kisela pavlaka.
2. Rolovane lovačke šnicle - goveđe šnicle rolovane prženim jajima i komadima šunke, pečene u pećnici i prelivene pavlakom.
- oko 700 gr goveđih šnicli
- 50 gr brašna
- 5 jaja
- 5 tankih režnjeva šunke
3. Lovačke šnicle na vojvođanski način
U posudu za pečenje naliti malo kisele pavlake, preko poređati šnicle, začiniti, preliti ostatkom pavlake, dodati malo ulja i vode i peći 2 sata na umerenoj temperaturi.
- 500 gr goveđih šnicli
- 4 glavice seckanog crnog luka
- 2 čena belog luka
- so i biber
- 1 dl ulja
- 1 dl vode
- 2 dl kisele pavlake.
Naravno, ima i onih lovačkih šnicli koje se pripremaju od divljači i one su malo komplikovanije.
Нема коментара:
Постави коментар